EM slut för Sverige

Jaha då var det klart för Sveriges denna gång i stora mästerskap. EM är över och Sverige ät utslaget efter två förluster. Ett digert facit där det inledde med förlust mot värdnationen Ukraina och hoppet försvann efter senaste förlusten mot fotbollsnationen England.

I fredags var EM över Sveriges del, endast efter två spelade matcher och nu pratar man redan om att det snart är dags för VM-kval och att Sverige tydligen har bättre statistik i VM. Det är också flera som nu konstaterar det många av oss insett för länge sedan, att Sverige inte är bättre än så här. Vi har inte kapacitet att förmå mer i stora sammanhang för att vi helt enkelt ej har det material som behövs för att prestera mer.

Men vi är i gott sällskap, Holland är utslaget efter förlust mot Portugal. De hamnade alltså sist och helt utan poäng i en i och för sig tuff grupp, dödens grupp. Men det är ändå anmärkningsvärt att det inte presterades mer av Holland som varit på de senaste åren.

Igår spelade Tyskland mot Danmark i samma grupp och det handlade om vinst och att ta sig vidare. Det stod 1-1 i andra halvlek när danska Bendtner får en chans men blir dragen i tröjan i straffområdet. Detta resulterar inte i någon straff och kanske då ett mål för Danmark vilket kan anses som hyfsat felaktigt domslut. Istället får Tyskland en chans kort därefter och tar ledningen med 2-1 som också blir slutresultatet. Ett dåligt domslut alltså som avgör gruppens öde.

Ikväll spelar Italien mot Irland och Kroatien mot Spanien.

Tags:

Comments are closed.