Sverige

Sverige tog sig till EM under nye förbundskaptenen Erik Hamrén trots att man långt ifrån fått spelet att stämma i kvalet. Zlatan Ibrahimovic har kritiserats men är naturligtvis en nyckel för ett lyckat svenskt EM-slutspel. Kim Källström och Olof Mellberg är två andra nycklar. 2008 åkte Sverige ut i gruppspelet, nu tar man ny sats mot Polen/Ukraina och man gör det med många talangfulla spelare i truppen som måste ta kliv fram till premiären. Ola Toivonen, Emir Bajrami och Rasmus Elm kan mycket väl komma att spela avgörande roller.

Väg till EM

Sverige blev bästa grupptvåa efter att ha besegrat Holland i den sista matchen och i och med det resultatet avancerade man till EM. Trots storstryk av Holland borta och en ungersk fadäs blev Sverige bästa grupptvåa med minsta möjliga marginal. Kim Källström, Sebastian Larsson och Ola Toivonen målade i mötet mot Holland på Råsunda.

Matcher och odds

[exec]
$oddsteam = ”sverige”;
include(”templates/oddsblock.php”);
[/exec]

Sveriges EM-trupp

Sverige leds av nye förbundskaptenen Erik Hamrén som assisteras av förre landslagsanfallaren Marcus Allbäck. Truppen presenteras senare…

Fakta Sverige

[table id=31 /]

Truppen som tog Sverige till EM

[table id=3 /]