Kharkiv

UkrainaKharkiv är Ukrainas näst största stad efter huvudstaden Kiev och i staden bor det ungefär 1,5 miljoner människor. Kharkiv ligger i de nordöstra delarna av landet, inte så långt ifrån den ryska gränsen.

Staden grundades 1654 av kosacken Ivan Karkach i staden grundades 1917 den Ukrainska Sovjet Socialistiska Republiken samtidigt som den Sovjetiska regeringen bildades. Innan dess var staden Bolsjevikernas huvudstad. 1934 blev dock Kiev Ukrainas huvudstad. Man tror för övrigt att människor bott i området sedan 4000 år tillbaka.

Fanzone under EM

Kharkivs Fanzone är beläget på Freedom Square. Här kan du se alla matcher i turneringen live på storbildsskärmar. Tar 50 000 personer under EM.

Fotboll i staden

Metalist Kharkiv är stadens bästa fotbollslag, ett lag som Malmö FF mötte i gruppspelet i 2012 års Europa League. Metalist spelar sina matcher på Metalist Stadium, arenan som är värd för några av matcherna i Fotbolls EM 2012. Tre andra större lag har sin hemvist i Kharkiv. Dessa är FC Kharkiv, FC Arsenal Kharkiv och FC Helios.

Sevärdheter

Några av sevärdheterna i Kharkiv är Freedom Square, Taras Shevchenko Monumentet, Dormition katedralen och Derzhprombyggnaden.

Resa och boende i Kharkiv

Det finns en Internationell flygplats i Kharkiv som heter The Kharkiv International Airport. Vanliga anslutningar till Kharkiv är via Moskva och Kiev. Hotel Aurora, Hotel Chichikov och Hotel Kharkov är exempel på boende i Kharkiv under EM.

Här ligger Kharkiv


View Larger Map