Grupp A

Spelorter för Grupp A är den polska huvudstaden Warszawa samt Wroclaw, beläget i södra Polen. På pappret är Grupp A den svagaste gruppen i Fotbolls EM 2012. Värdnationen Polen, Grekland, Ryssland och Tjeckien lottades in i gruppen som på förhand känns mycket oviss. Ryssland får nog hållas som favoriter medan Grekland och Tjeckien känns hyfsat likvärdiga. Polen är förmodligen gruppens sämsta lag, men man har fördel av hemmaplan vilket brukar betyda en hel del.

Polen

Polen - Grupp APolen ges inte stora chanser i Fotbolls EM. Hade Polen kvalat till EM hade man sannolikt inte tagit sig till turneringen. Men fördelen av hemmaplan ska inte underskattas. Dessutom hade man tur i lottningen då Grupp A är den på förhand lättaste gruppen.

Läs mer om Polen

Grekland

Grekland - Grupp AMästarna från 2004 lär knappast upprepa den bedriften 2012. Men Grekland är ett bra lag vilket inte minst kvalresultaten visar. Borde kunna ta sig vidare från grupp A men längre än till en eventuell kvartsfinal räcker man förmodligen inte.

Läs mer om Grekland

Ryssland

Ryssland - Grupp ARyssland var riktigt vassa under EM i Schweiz/Österrike för fyra år sedan. Anförda av Andrei Arshavin stormade man fram med ett snabbt och rappt omställningsspel. I kvalspelet till detta EM har man dock inte samma kvaliteter i laget.

Läs mer om Ryssland

Tjeckien

Tjeckien - Grupp ATjeckien är numera ett lag som saknar de där riktiga stjärnorna. Ska man lyckas i EM måste laget fungera. Tveksamt om man räcker till men i och med att man hamnade i grupp A har man ändå chansen att ta sig vidare till slutspelet.

Läs mer om Tjeckien

Matcher och odds

[exec]
include(”templates/oddsblock.php”);
[/exec]