Grupp D

Spelorter för Grupp D är den ukrainska huvudstaden Kiev samt Donetsk. För oss svenskar är Grupp D naturligtvis den mest intressanta gruppen i Fotbolls EM 2012. Sverige hamnade i samma grupp som värdnationen Ukraina, England och Frankrike. I hemma-EM 1992 hade Sverige just England och Frankrike i gruppen. Den gången gick Sverige vidare tillsammans med Danmark som sedermera vann turneringen.

Ukraina

Värdnationen Ukraina ges inte stora chanser att gå vidare från Grupp D. Det troliga är att Ukraina, precis som Polen, aldrig hade tagit sig till slutspelet om man tvingats till ett kval. Har dock hemmafördel.

Läs mer om Ukraina

Sverige

Sverige tillhör inte gruppfavoriterna men vis av erfarenhet så ska man aldrig räkna bort Sverige. Gruppen skrämmer inte men är inte heller enkel. England och Frankrike låter värre än det är och Sverige kan mycket väl snuva någon av stornationerna på slutspelsplatsen.

Läs mer om Sverige

Frankrike

Frankrike borde med den trupp man förfogar över var en kandidat till EM-guldet men landet fortsätter att underprestera. Får Laurent Blanc ordning på laget tar man förstås sig till slutspel men fransmännen har svikit tidigare.

Läs mer om Frankrike

England


England har trots att man relativt enkelt tog sig till EM fortfarande en del problem att brottas med. Wayne Rooney är avstängd i de inledande matcherna och England saknar riktigt vassa anfallare i toppklass. Man tar sig förmodligen vidare men åker i sedvanlig ordning ut i kvarten eller semin.

Läs mer om England

Matcher och odds

[exec]
include(”templates/oddsblock.php”);
[/exec]