Grupp C

Spelorter för Grupp C är de polska städerna Gdansk och Poznan. De regerande mästarna Spanien fick Italien, Irland och Kroatien på sin lott i EM 2012. Grupp C ser på förhand ut att sluta med Spanien som etta och Irland som fyra där Italien och Kroatien kommer göra upp om andraplatsen och vidare avancemang.

Spanien

Spanien har dominerat fotbollen de senaste åren och man är både regerande Europa- samt Världsmästare. När vi nu skriver 2012 och det är dags för Fotbolls EM 2012 i Polen/Ukraina så är spanjorerna på nytt favoriter till att ta hem EM-guldet. Utmanas främst av Tyskland och Holland.

Läs mer om Spanien

Italien

Italien smyger än en gång lite i vassen inför ett stort mästerskap. Man vann sin kvalgrupp enkelt och kommer till EM med stora förhoppningar. Någon favorit är man inte, något som dock brukar passa Italien som handen i handsken. Minns bara Fotbolls VM 2006 då man gick hela vägen och vann.

Läs mer om Italien

Irland

Irland gör sitt blott andra EM och det känns kul att de färgstarka irländarna är tillbaka. Men Irland kommer få det svårt att gå vidare. Spanien rår man förstås inte på och både Italien och Kroatien är i grunden bättre fotbollslag. Blir dock en frisk fläkt.

Läs mer om Irland

Kroatien

Kroatien har tappat i slagstyrka de senaste åren men nu kan man vara på väg mot nya framgångar. Har ett intressant, om än något ihåligt, lag som kan ställa till bekymmer även för Spanien. Lär dock få inrikta sig på att fajtas med Italien om andraplatsen i gruppen.

Läs mer om Kroatien

Matcher och odds

[exec]
include(”templates/oddsblock.php”);
[/exec]