Grupp B

Spelorter för Grupp B är de ukrainska städerna Kharkiv och Lviv. Grupp B är denna turnerings så kallade ”Dödens Grupp”. Danmark hade oflytet att hamna i samma grupp som Holland, Tyskland och Portugal. Tre nationer som alla har potential att vinna EM 2012. Danmark vann visserligen sin kvalgrupp före just Portugal men att man ska snuva två av dessa tre stora fotbollsnationer på en slutspelsplats är knappast troligt. Många roliga matcher att se fram emot i Grupp B.

Holland

Holland gick som bekant till final i Fotbolls-VM 2010 och i kvalspelet imponerade man stort och vann gruppen före Sverige. I EM är man en av förhandsfavoriterna men gruppen är tuff och det finns faktiskt en viss risk att holländarna åker ut redan i gruppspelet.

Läs mer om Holland

Danmark

Danmark vann överraskande EM 1992 men att danskarna på nytt skulle nå hela vägen är inte särskilt troligt. Speciellt inte med tanke på vilken grupp man hamnade i. Laget är dock starkare än många tror och stora jättar har fallit förut.

Läs mer om Danmark

Tyskland

Tyskland ser på förhand ut som det stora hotet mot ett nytt spanskt EM-guld. Joachim Löw har byggt långsiktigt och förfogar över en närmast komplett trupp. Trots den svåra lottningen kan vi nog räkna med att tyskarna i vanlig ordning fixar avancemang.

Läs mer om Tyskland

Portugal

Tyskland och Holland hade nog helst sluppit Portugal i gruppspelet. Portugiserna var i samma seedningsgrupp som Sverige, Kroatien och Grekland och är det något av de lagen som ska kunna hota två av turneringens tunga favoriter så är det Portugal med Cristiano Ronaldo i spetsen.

Läs mer om Portugal

Matcher och odds

[exec]
include(”templates/oddsblock.php”);
[/exec]