Erik Hamrén vågar inte vara sig själv

Det är snart dags för Fotbolls-EM och Hamrén med trupp börjar ladda för spel. Han samlar ihop grabbarna och åker till Gotland för att påbörja uppladdningen inför mästerskapet.

Men nu börjar också den verkliga fläkten av att vara förbundskapten för det svenska landslaget att kännas. Semestern är över och verkligheten är här. Det är lätt att missa det faktum att man hamnar i rampljuset som förbundskapten vare sig man vill eller ej. År 2009 fick Hamrén förtroendet att leda ett av Sveriges absolut största och populäraste landslag. Och då, mitt uppe i den lycka och den eurofora känslan är det givetvis svårt att se den hårda blåsten längre fram. Men han uppger att det är lite annorlunda nu. Från att ha varit mer spontan och vad jag anser genuin har han backat till at var mer restriktiv. Inte konstigt kanske eftersom det mesta som sägs i medier lätt kan misstolkas eller återspeglas på ett mindre angenämt sätt. Han säger bl.a. att saker tolkas för ordagrant ibland. Detta ska tydligen ha gjort att Erik Hamrén känner att han inte kan vara sig själv när han möter media.

Antingen innebär det att medier är stela eller att de ej förstår något annat än tal vad gäller språk. Eller olika betoningar eller kontexter. Ja, han är väl inte ensam om att tycka att medier ibland kan uppträda och lägga fram saker aningen märkligt och kanske direkt vilseledande eller felaktigt då och då också. Jag tror att vi alla kan känna igen oss i att inse att den text som man läser har en hyfsat inkorrekt eller i vart fall missvisande rubrik. Eller vad tyckte ni om vår rubrik?

Men det är väl lite så det är, vi antar att han tar på sig en roll som professionell tränare för ett av våra största landslag och då förväntar vi oss också natt han ska uppträda proffsigt, vara saklig och ta uppgiften på allvar. Det är ju inte Erik vi är intresserade av utan mer huruvida han tänker kring hur vi ska ta oss fram i EM. Vinna matcher mot lag som England och Frankrike till att börja med. Och sen, vad är planen därefter? Ja det är väl lite mer sånt kanske som engagerade svenskar här hemma och på andra platser i världen funderar på.

Sverige i EM

Tags: ,

Comments are closed.