Final: Spanien – Italien

I kväll ska det avgöras. Spanien mot Italien i final. I gruppspelet så slutade mötet mellan de två lagen 1-1 men nu måste ett avgörande till. Inte oväntat är de regerande mästarna Spanien favorit men vi vill ändå passa på att ge ett varnande finger för Italien som kan bli ett svår motståndare för Spanien.

I semifinalen så mötte Spanien ett Portugal som var motiverat och som pressade högt. Ett liknande spel och tryck satte Italien mot Tyskland i sin semifinal. Därmed kan en liknande spelstil vara nyckeln mot Spanien. Att pressa högt och komma med vassa konringar. Ett spel som fungerade utmärkt mot Tyskland och även mot Spanien för Portugal. Dock är nog Spanien mer förbereda denna gång, både mentalt och taktiskt, för att inte falla tillbaka som man gjorde i semifinalen mot Portugal.

Senast en final i Fotbolls-EM gick till förlängning var turneringen år 2000 när Frankrike mötte just Italien. Och när Italien återigen mötte Frankrike i VM-final 2006 var det förlängning och straffar som avgjorde mötet. Som Italien gick vinnande ur. Så en förlängning i dagens final vore inte helt oväntat.

Spanien är favoritt i finalen och spelbolaget Paf ger 2.10 gånger pengarna om de skulle ta hem sin andra raka EM-titel. Italien som visade upp ett bra spel både mot England och Tyskland i slutspelet ges oddsen 3,90 gånger pengarna av Paf om de skulle vinna. Ett frestande odds.

Odds för finalen i Fotbolls-EM 2012 Spanien – Italien

1-X-2: 2.10 – 3.15 – 3.90
1-2: 1,42 – 2,65

 

Tags: , ,

Comments are closed.