Hodgson tränare för England

Det är alltid uppståndelse när det gäller tränarval för det engelska landslaget. Igår blev det klart att Roy Hodgson får den ärofyllda och samtidigt en av de mest otacksamma och av medier mest granskade yrkesroller som man kan ha i England. Och det skapar som alltid rubriker.

Många trodde nog att valet skulle falla på Redknapp som idag tränar Tottenham men det blev alltså Roy Hodgson som är tränare för mittlaget West Bromwich. Och det går väl inte riktigt ännu att säga vem av dem som skulle göra jobbet bäst. Det är dock högst troligt att många, inte bara i England har ett och annat att säga om valet och vem som gör jobbet bäst. Det finns nog de som är nöjda över att valet har fallit på en engelsman i det fotbollstokiga England. När det gäller fotboll anser de sig vara bäst i Världen och det är givetvis en vinst att rollen som förbundskapten fallit på en engelsman.

Och precis som vanligt så finns det saker att ta tag i direkt på det nya jobbet. En första utmaning är att försöka ena John Terry och Rio Ferdinand. Hodgson skrev på 4 år så det borde finnas tid att jobba lösa det problemet.

Hodgson har tidigare varit tränare för bl.a. Oddevold, Halmstad, Örebro och Malmö. Det är ju alltid en merit att ha varit verksam inom yrket ett tag, men jag är hyfsat säker på att pressen som förbundskapten för englands landslag kräver aningen mer.

Tags: ,

Comments are closed.