Rejäl skräll i Italiens trupp

Cesare Prandelli, förbundskaptenen för det Italienska landslaget har tagit ut början till det som ska bli deras trupp i EM. Det är för närvarande 32 spelare, som ska bantas ned till 23. Listan ska lämnas in senast den 29 maj som är senaste anmälningsdag. Det är en rejäl bomb som släpps i samband med detta. Med i truppen finns 19-årige Marco Verratti från Italiens Serie B! Anfallare som Giampaolo Pazzini (Inter) och Alessandro Matri (Juventus) petas från EM av Cesare Prandelli medan denna minst sagt gröna kvist alltå har chansen att spela i EM i sommar. Prandelli kanske ser en potential i denna unga man eller hopps på att något mirakulöst ska inträffa. Kanske han fungerar som en varningsklocka för övriga veteraner eller spelare som anser sig ”klara” eller ”självklara” i truppen. Så att de sträcker lite på sig och går in för uppgiften och gör ett bra jobb. Så att det inte bara blir spel på i rutin i sedvanlig takt.

Den 19-årige mittfältaren Marco Verratti från Serie B-klubben Pescara uppvaktas av Juventus. I bagaget har han bara två U21-landskamper på sin meritlista.

Vi får som sagt se hur den slutgiltiga truppen kommer att se ut men ett möjligt scenario är Milans Antonio Cassano och Manchester Citys Mario Balotelli som kanske finns med som anfallspar. Och frågan är om den unge Veratti kan leverera det som behövs till två spelare av denna klass.

fotbollsem2012.se/italien

Tags: ,

Comments are closed.