Sämsta tänkbara inledning

Igår var det äntligen dags för Sverige att äntra Fotbolls-EM och vi var alla förväntansfulla med vinstvittring. För visst skulle väl Sverige vinna mot värdnationen Ukraina? Jo det trodde nog många, eller i alla fall hoppades många på det. Spelbolagen var mera med på noterna är oss naiva hemma i soffan eller på plats i Kiev som fick se denna mardrömsstart i EM.

Sverige spelade väldigt oharmoniskt och osammanhängande igår. Ett flertal, både självutnämnda och officiella dömde ut startelvan redan innan matchstart och lyfte ett varningens finger inför den naivitet som denna gav sken av. Ifrån Hamrén då alltså som tagit den och på fullt allvar trodde att det skulle gå vägen.

Vi är nog alla överens om att det vi fick se igår var riktigt uselt. Och tyvärr är det inte första gången vi upplever det svenska landslaget i denna dager. Vi fans tenderar bara att glömma till nästa gång och tar på skygglapparna och likt ett barn hoppas. För det gick ju 94. Då fungerade det, det brukar vi ange som källa till att svensk fotboll faktiskt kan om vi bara vill. Fast helt ärligt, hur länge ska vi rida på den vågen. Brolin, Dahlin, Larsson, Ingesson, Ravelli m.fl bara för att nämna några, de gör annat idag.

Svenskarna lyckades med att slå bort procentuellt flest passningar av samtliga lag i hela EM under inledande halvlek.  68,4 procent av de svenska passningarna nådde rätt adress under första halvlek, sämst i hela EM.

Vi har ännu en gång fått en frustrerad Zlatan efter en spelad match. Jag tror inte det är sista gången. Jag har sett det förut och jag förstår honom. Jag beundrar denna ihärdighet och styrka som måste krävas för att kunna samla ihop sig och ännu en gång delta i spel i landslaget. För det måste vara oerhört frustrerande att komma från den absoluta toppen och hamna i något som liknar korpnivå.

Så återigen har vi fått sen ett lag som inte riktigt vet åt vilket håll det ska gå. Hyfsat långt ifrån samspelt och utan individuella prestationer. Spelar man så, ja då är man långt ifrån en vinst.

Men som sagt, EM har bara börja toch det är mycket kvar. Nu väntar England och Frankrike och det ska bli spännande att se om de kan samla ihop sig och göra något hedersvärt.

Tags:

Comments are closed.