Sveriges laguppställning klar

Då var äntligen den svenska truppen till EM uttagen. Erik Hamrén har nu spikat den slutgiltiga listan. Något som berör många, inte minst spelarna även om vi åskådare ofta tror att det handlar om oss. Vi har ofta en klar syn på vad som är det rätta. Det finns många förbundskaptener där ute men det är bara en som räknas.

Alla spelare går och drömmer om att få vara med i landslaget och frälsa oss med många mål, grymma pass eller otroliga räddningar. Men det är långt ifrån alla tusentals och åter tusentals som får chansen till spel i de blågula dräkterna. Rosenberg var en av de som tackade nej tidigare till spel i EM-kvalen. Han hade full fokus på sin roll i Werder Bremen och har känt att han inte varit högaktuell till spel i landslaget men självklart så skulle han ställa upp om frågan ställdes. Och nu blev det då klart att Rosenberg ska med och spela i Ukraina. Men han fick reda på det via TV som vi andra. Måste ju vara en hyfsat häftig känsla att få reda på att man ska representera sitt land genom TV.

Men det är 22 spelare till som tagits ut för spel i sommar. Många självklara givetvis bland dessa. Men några, som kanske Rosenberg är en liten överraskning. Sen fanns de en del som fick tunga besked. John Guidetti var en av dem. Magsjuka har tydligen lyckats ställa till det så ordentligt för honom så han missar spel. En lite dålig bit mat resulterade i magsjuka som senare fick konsekvensen att en nerv i benet blev inflammerad, vilket medförde att lårmuskeln minskat rejält i omkrets och att benets reflexer ej fungerar som de ska. Markus Allbäck försökte peppa honom efter beskedet allt vad det bara gick, men det är inte så lätt att göra något i den situationen. En ung hungrig 20-åring som inte vill något annat än att spela, det är en för stor uppförsbacke.

Se den slutgiltiga spelartruppen

Tags: ,

Comments are closed.