Zlatan Ibrahimovic till PSG

Det är väll ingen som har undgått att Zlatan Ibrahimovic har bytt både klubb och liga. Från AC Milan i Serie A till PSG i Ligue 1. En transfer som man kan se som lite underlig med tanke på att han väldigt tongivande i Milan och såg ut att stormtrivas, både på och utanför planen.

Anledningen till att Zlatan bytte till PSG är inte bara för att han får mer betalt där. Utan det var för att Milan har satsat mycket pengar de gångna säsongerna och behöver få ned sina kostnader. En stor post var bland annat Zlatans lön som var cirka 100 miljoner om året. Och när han vägrade att gå ned i lön, trots att han ville stanna i klubben, så var en flytt det bästa för båda parter.

PSG är en klubb som satsar stort och som har köpt in många bra spelare. Bland annat så gjorde klubben klar med brassen Thiago Silva, även han från Milan. Det är också en del i att Zlatan kan tänka sig att flytta från Milan. Silva är en av världens bästa backar och försäljningen av honom ses som ett steg tillbaka i utvecklingen för en klubb som har CL-ambitioner.

PSG med en bättre trupp på pappret men hur långt kommer det att räcka?

Flytten till Ligue 1 är ett steg ned, eftersom det är en klart sämre liga, men å andra sidan har PSG i dagsläget en trupp som på pappret är bättre än Milans. Det gör att chanserna i Europa ökar något även om PSG har en bra bit dit. Klubben har långt ifrån samma rutin och erfarenheter av Europaspel som Milan har.

PSG är dock på väg uppåt på många plan. Och de har tidigare visat att den organisation som finns bakom klubben är duktiga på att göra förändringar under en kort tid och att samtidigt även lyckas på det sportsliga planet.

Ligue 1 drar igång den 10:e augusti

Det ska bli mycket spännande att se vad Zlatan kan åstadkomma i PSG. Troligt är att mycket av spelet kommer kretsa kring honom. En ligatitel känns som en bra början för ett storsatsande klubb som PSG är.

Den franska ligan, Ligue 1, kommer att dra igång den 10:e augusti, precis när OS är på väg att avslutas. För PSG:s del så börjar dock säsongen klockan 19:00 den 11:e augusti i hemmamötet med Lorient. Det mesta talar då för att Zlatan kommer att finns på planen.

Spelschema för Ligue 1

Här hittar du det info, spelschema och odds för Ligue 1 och PSG 

Tags: , ,

Comments are closed.