Zlatan inger hopp

Vi ska vara glada om vi får en Zlatan som är i harmoni under EM. Han har en viktig roll när han ska leda laget mot vinst i EM. Så det är angenämt om han är i den sinnesstämning som behövs och är laddad för uppgiften.

Många inom media anser att Zlatan är i sitt livs form och det borde inverka positivt på de övriga i laget. Men frågan är hur mycket och hur långt man kommer på det. För det räcker inte bara med Zlatan. Det har vi ju sett tidigare, ett flertal gånger.

Men igår när Zlatan mötte pressen så var det ett märkbart lugn över honom. Det enda som han att klaga över var att det var lite väl mycket möten med pressen, givetvis. Och man kan ju förstå att det hade varit väldigt mysigt för spelarna att ladda upp inför sin lilla tävling i lugn och ro, men vi svenskar är faktiskt lite nyfikna på det hela också. Så att pressen engagerar sig och förmedlar vidare får de nog stå ut med. Att låta laget få vara ifred och fokusera på uppgiften var hans önskemål. Men om man nu ska vara lite krass så är det p.g.a av oss fans som de finns där och spelar. Så, ja det är möjligt att man givetvis kan tänka på hur man bemöter spelarna och hur mycket av deras tid man gör anspråk på. Men de får faktiskt se till att bjuda till lite, för det är därför de är där och representerar oss.

Det blir det femte mästerskapet för Zlatan och utesluter inte medalj. Något säger mig att de verkligen kommer att göra det bästa för att komma riktigt långt denna gång. Och är det någon som ska se till att vi går långt så är det Zlatan. Lagkaptenen nämner att det är en bra mix av unga och hungriga samtidigt som det finns många spelare som vill vidare från sina respektive klubbar. Det ger bra förutsättningar.

Snart är det dags för sommarens höjdpunkt och vi hoppas alla på fina minnen efter detta EM.

Tags:

Comments are closed.