Zlatan sugen på att vinna en titel

Igår fick vi lite hopp om att någon i truppen kanske är beredd att ge lite extra för att komma åt en titel. Ja i vart fall om man nu tror att det faktum att Zlatan blir utan någon titel med hans Milan denna säsong påverkar positivt. Efter matchen igår mot Inter och förlust i denna, samtidigt som Juventus tog tre pinnar i sin match mot Cagliari så står det klart att inget kan hota Juve och de har nu säkrat Scudetton. Men det var inte om Juve och deras första vinst sedan 2006 det handlade om nu. Utan om min tanke, eller kanske önskan om att Zlatan efter att möjligheterna till ligatiteln försvunnit likt en isglass på stranden nu kommer att vara extra taggad till EM. Fast jag kan ju ha fel.

Det är inte säkert att detta medför att han skulle vara extra taggad inför EM, det kan ju också bli precis tvärtom. Men faktum kvarstår ändå, Zlatan är van att vinna och han är i riktigt bra form. Detta i kombination med att det fungerat allt bättre spelmässigt med övriga i landslaget under senare tid känns hoppfullt. Han hinner ladda om från Serie med bara en match kvar lagom till EM om en månad.

Eller är det bara optimisten i en som låter tankarna vandra iväg så här? Tja, snart vet vi hur det går. Det har ju uppenbarligen inte räckt till med en stjärnspelare som Zlatan i toppform i ett lag som Milan. Så om det kommer att bli stordåd uträttade när Sverige spelar i EM? Ja, ok det är en liten uppförsbacke. Men konstigare saker har hänt.

Tags:

Comments are closed.