Domarna avgör

Vi som såg matchen mellan Ukraina och England vet att det var ett felaktigt domslut som tjuvade bort ett mål för hemmanationen. Bollen var över mållinjen, det kunde man se i TV-repriserna. Surt för det lag som drabbas, i detta fall Ukraina. Det kan ofta vara av väldigt stor berydelse huruvida man tilldelas det där målet eller ej. En liknande situation såg vi i matchen mellan Danmark och Tyskland där Bendtner får en chans men blir dragen i tröjan i straffområdet och missar mål. Det resulterar inte i någon straff och kanske då ett mål för Danmark vilket antagligen hade gett matchen ett annat utfall. Istället får Tyskland en chans kort därefter och tar ledningen med 2-1. Tyskland vinner med detta mål och tar sig vidare från gruppen.

Så här låter det ”Domarna är människor och människor gör misstag”. Ja det är klart, så är det.

Det som jag tycker är mest anmärkningsvärt i det hela är hur konservativ sport och i synnerhet fotboll är. Tekniken finns och har funnits länge. Den utvecklas hela tiden och hade varit till stor fördel för att se huruvida händelser på planen ska tillskrivas antingen det ena eller det andra laget. Nu säger Fifa-ordföranden Sepp att han anser att det är nödvändigt att införa någon form av teknik för att få rätsida på liknande händelser. Fifa ska ta ett beslut om mållinjeteknik efter EM.

Jag är personligen trött på att viktiga matcher avgörs p.g.a felaktiga domslut, det tar bort lite av det roliga av att se på sport som fotboll. Fotbollen är inte ensam om att vara drabbad av märkliga domslut men nu är det EM som är aktuellt och det har inträffat några situationer där ny teknik hade varit fördelaktigt att använda.

Tags: ,

One Response to “Domarna avgör”

  1. Linuz skriver:

    Sverige har ju hade domarn emot sig i både ukraina och england matchen.