Spanien vidare till final

Den första semifinalen mellan Portugal och Spanien kanske inte var den mest underhållande matchen i EM-historien, men ändå en av de mest intressantaste. Portugal överraskade och stressade Spanien på ett sätt de inte är vana vid, speciellt i den första halvleken. Vilket gjorde att Spanien fick spela på ett annorlunda sätt samtidigt som de gjorde misstag som de absolut inte brukar göra.

Därmed blev matchbilden mellan Portugal och Spanien inte den förväntade. Det var mer i slutet av matchen som Portugal tröttnade lite, och inte orkade att spela på samma vis, som Spanien kom igång.

Både Portugal och Spanien hade några lägen att kunna avgöra på full tid, men matchen gick till övertid. I övertidsspelet så dominerad Spanien och Portugal ställde om till att endast kontra. Den bästa chansen hade spanjoren Andres Iniesta som fick bollen helt fri framför Portugals mål men Rui Patricio gjorde en kanonräddning.

Matchen gick därmed till en nervös straffläggning där både spanjoren Xabi Alonso och portugisen Joao Moutinho missade de två första straffarna. Dock var det Spanien som drog det längsta strået efter att portugisen Bruno Alves satt sin straff i ribban. Cesc Fabregas avgjorde dramat genom att sätta sin straff ”säkert”, stolpe in.

Spanien är därmed klar för final och vi tackar staden Donetsk för sitt deltagande i Fotbolls-EM 2012.

I kväll ser vi fram emot det spännande mötet mellan Tyskland och Italien när den andra finalisten i Fotbolls-EM ska tas fram. Tyskland är stor favorit på förhand men faktum är att de aldrig har vunnit en match mot Italien i ett mästerskap. Kan de bryta denna trend i kväll måntro?

Tags: , ,

2 Responses to “Spanien vidare till final”

  1. H Nyzell skriver:

    Heja Spanien

  2. Lillie Salinas skriver:

    Vad resultatet i matchen mellan Spanien och Portugal blir får framtiden utvisa. Vi har fått avge ett löfte att inte avslöja resultatet i förväg så att ingen skall kunna fuska vad det gäller vadhållning.